Sikertelen bizonylatok manuális jóváhagyása

Módosítva ekkor Mon, 14 Nov 2022 ekkor: 03:45 PM

A sikertelen NAV online számla adatszolgáltatásokat a Kulcs-Üzlet a NAV/ÁNYK menüpont villogásával jelzi a felhasználó számára.


Az olyan esetekben, amennyiben a bizonylat adatszolgáltatása sikeresen teljesült (van az adatszolgáltatásnak tranzakciós azonosítója), viszont valamilyen okból az adatszolgáltatás Sikertelen státuszt kapott, akkor a Jóváhagyás funkció segítségével manuálisan szüntethető meg a sikertelen státusz a rendszerben. A Jóváhagyás funkciógomb a NAV/ÁNYK / Számla státusz lista menüpont alatt a tranzakciós azonosítóval rendelkező sikertelen adatszolgáltatások mellett jelenik meg.

Ez a hiba abban az esetben jelenik meg ha a számla olyan adatot tartalmaz, amelyre a NAV blokkoló hibaüzenetet küldött vissza (pl. hibás bankszámlaszám, adószám).


Fontos, hogy az adatszolgáltatás továbbra is sikertelen marad, tehát az ilyen bizonylatokat mindenképp sztornózni kell és újra ki kell állítani helyes adatokkal. Érdemes először a sztornózást elvégezni, majd ezt követően a Jóváhagyás funkcióval elfogadni az eredeti és a sztornó számlát is (sikertelen bizonylat sztornójának adatszolgáltatása is sikertelen lesz).


A jóváhagyott bizonylatok egy új státuszt kapnak a listában: 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani