Aktiválás és beállítás

Módosítva ekkor Wed, 19 Oct 2022 ekkor: 01:16 PM

TARTALOMJEGYZÉK

Bemutató videók

     I. rész - Alapok    

    II. rész - Megjelenés

    III. rész - Használat

Webshop beállításai

A Kulcs-Üzlet program lehetőséget kínál arra, hogy néhány perc alatt létrehozzunk egy könnyen kezelhető és jól átlátható webáruházat.
Ehhez első lépésként létre kell hoznunk webáruházunkat, amit a menüsoron található Webshop modul menüpontban tudunk megtenni:

A létrehozás gombra kattintva határozhatjuk meg webáruházunk alapadatait:

Webshop URL-je: Itt határozhatjuk meg, hogy milyen URL-en legyen elérhető a weben webáruházunk. Az URL eleje fix, a meghatározható rész az URL végére kerül be. Csak kis betűt, számot és – karaktert tartalmazhat.

Webshop neve: Webáruházunk kezdőlapjának tetején az itt meghatározott szöveg kerül megjelenítésre. Megadása nem kötelező, de ajánlott.

Partnerkategória: Amennyiben szeretnénk, hogy webshopunkban vásárló ügyfeleink egyedi kategória besorolást kapjanak programunkban, akkor azt itt választhatjuk ki. Csak olyan kategória választható ki, ami korábban már létrehozásra került a rendszer beállításokban. Partnerkategóriák létrehozására a Beállítások/Rendszer beállítások/Partnerkategóriák menüpont alatt van lehetőség:
Érdemes meghatároznunk egy partnerkategóriát (pl.: Webes vásárló), mert a későbbiekben könnyebben tudjuk szűrni, hogy mely partnereink származnak webes vásárlásokból, a partnerkategóriára vonatkozó szűrési lehetőséggel:
Megadása nem kötelező, de ajánlott.

Projekt: A webshopon keresztül kiállított számlák ehhez a projekthez lesznek rendelve, így egyszerűen ellenőrizni tudjuk webáruházból származó nyereségünket. Csak olyan projekt választható ki, ami korábban már létrehozásra került a rendszer beállításokban. Projekt létrehozására a Beállítások/Rendszer beállítások/Projektek menüpont alatt van lehetőség:
A beállítás használatával minden webáruház rendelés során generálódott bizonylatot (legyen az számla vagy ajánlat) könnyedén szűrhetünk a projektekre vonatkozó szűrési lehetőségekkel:
Megadása nem kötelező, de ajánlott.

Készlet megjelenítése: Eldönthető, hogy a termékek pontos készlete látszódjon-e a webáruházban vagy sem. Amennyiben készlettel rendelkező termékek szeretnénk webáruházunkban értékesíteni, akkor a funkció bekapcsolása ajánlott, hiszen vásárlóink látni fogják a számukra érdekes termékeknél a pontos készleten lévő mennyiséget, ez pedig ösztönzően hathat vásárlási szándékukra.

Mínuszos készlet: Eldönthető, hogy raktárkészlettel nem rendelkező termékek értékesíthetők legyenek-e a webáruházban vagy sem. Abban az esetben, ha termékeink raktárkészlet pótlását gyorsan tudjuk intézni, hasznos lehet engedélyezni a mínuszos készlet használatát, elkerülve így az esetleges profitkieséseket.

A beállítások módosítására a webáruház létrehozása után a webshop modul fülön továbbra is lehetőségünk lesz:

A webshop létrehozás után nyílik lehetőség a webshop részletesebb beállításaira és annak megnyitására.

Fizetési módok és bizonylatok

Itt határozható meg, hogy a programban rögzített fizetési módjaink közül melyek kiválasztására legyen lehetőség webáruházunkban, illetve, hogy a különböző fizetési módok kiválasztása után ügyfelünk ajánlatot vagy számlát kapjon a sikeres rendelés leadása után.
Érdemes átgondoltan beállítani fizetési módjaink és bizonylataink összerendelését, törekedjünk arra, hogy webes vásárlásnál nem kivitelezhető fizetési módot ne jelenítsünk meg webáruházunkban, illetve, ha lehetőséget adunk azonnali kiegyenlítésű fizetési mód használatára, ahhoz lehetőleg a számla készüljön funkciót rendeljük hozzá. Egy javasolt beállítási példa:

Megadható továbbá az is, hogy a webshopos ajánlataink milyen néven jöjjenek létre, itt is érdemes olyan ajánlat elnevezést használni, melyből egyértelművé válik, hogy webes rendelésről beszélünk (Pl.: Webshop ajánlat)

Webshop sablon


Itt állítható be webáruházunk kinézete. Előre meghatározott sablonokból és színpalettákból választhatunk, illetve eldönthetjük, hogy a weboldal sötét vagy világos stílust használjon oldalunk.

Lábléc beállítása
A menüpont alatt meghatározható, hogy a webáruház alján, a lábléc részen milyen információk jelenjenek meg.
A bal oldali láblécbe tartalommal és megnevezéssel ellátott linkeket helyezhetünk el. (pl.: általános szerződési feltételek, adatvédelmi nyilatkozat, hasznos linkek)
A középső láblécbe kapcsolati adatok megadására van lehetőség (pl.: telefon, e-mail)
A jobb oldali láblécben pedig, megadhatók a közösségi médiás felületeink elérési útvonalai (pl.: Facebook, Instagram, YouTube, saját weboldalunk)

Szállítási költség

A menüpont segítségével lehetőségünk van szállítási költségek meghatározására webáruházunkhoz. Amennyiben szeretnénk szállítási költségeket meghatározni, akkor a menüpont alatt a Szállítási költség felszámolása jelölőt kell bepipálnunk, ezután lehetőségünk lesz meghatározni a szállítási költségeket. Itt tudjuk megadni, hogy a szállítási költségre mint tételre számolódjon-e ÁFA, illetve kosár értékhatárok alapján akár 3 különböző szállítási díjat tudunk meghatározni, amennyiben szeretnénk nagyobb értékű rendelésekhez szállítási kedvezményt is meghatározni.

SimplePay
A Kulcs-Üzlet program webshop modulja lehetőséget biztosít az OTP SimplePay nevű online bankkártyás fizetési rendszer beintegrálására is a webáruházba. Az integráláshoz szükséges egy SimplePay szerződés megkötése.
A szerződés megkötése után az OTP-től kapott kereskedői azonosító és titkos kulcs megadásával kapcsolható össze a SimplePay alkalmazás a Kulcs-Üzlet Webshop modullal. Az integrációról részletesebben ITT olvashat.

Egyedi domain

Lehetőség van a létrehozott webshopunkhoz saját domainünk használatára is. Amennyiben igényeltünk egy domain szolgáltatótól saját domaint, a menüpont alatt első körben meg kell határoznunk ezt a domaint, majd a Domain beállítás létrehozása gombra kell kattintanunk. Ezután megkapjuk a rögzítendő DNS adatokat, amiket domain szolgáltatónknak kell továbbítani, majd ha ez alapján a szolgáltató elvégzi a szüskéges beállításokat, akkor már saját domain-ünkön keresztül lesz elérhető webáruházunk.

Megnyitás
Innen nyitható meg létrehozott webáruházunk. Ezen a felületen ellenőrizhetjük, hogy beállításaink elvégzése után milyen felület fogja fogadni webes vásárlóinkat. A beállítások módosításával mindig azonnal frissül webshopunk, így gyorsan ellenőrizhetjük újításainkat.

Teendők a webshop létrehozása után

A webáruház sikeres létrehozását követően már csak annyi teendőnk van, hogy termékeinket megjelenítsük webáruházunkban.

Az új termék rögzítéséhez a program kezdőlapján található Új panelen a Termék menüponton belül van lehetőség:

Itt tudjuk termékeink adatait meghatározni, a létrehozott webáruházunkban is az itt megadott termékadatok fognak szerepelni. Amennyiben szeretnénk, hogy termékeink kategóriákba csoportosítva jelenjenek meg webáruházunkban, akkor a termék adatlapon található Termékkategóriák menüpontban tudjuk ezt megtenni. Ha még nem hoztunk létre kategóriát a + gomb megnyomásával van erre lehetőség:
Azt, hogy mely termékeink látszódjanak a webáruházban a termékeink adatlapján található Webshop termék jelölő aktiválásával állíthatjuk be:

Természetesen a fenti beállításokat nem csak újonnan felvett termékeinken, hanem a már meglévő termékeinken is alkalmazhatjuk, így utólagosan azok is elérhetővé tehetők a webshopban.

Az aktiválás után termékünk adatai azonnal szinkronizálásra kerülnek a webáruházba. A termékhez rendelt képek megjelennek webáruházunk felületén illetve, ha termékeinket termékkategóriákba soroltuk, akkor webáruházunkban is a különböző kategóriákba sorolva jelennek meg.
Amennyiben leírást szeretnénk megjeleníteni webáruházunkban a termékeinkről, azt a Termék leírás fülön adhatjuk meg:


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani