Általános import

Módosítva ekkor Wed, 19 Oct 2022 ekkor: 01:16 PM

TARTALOMJEGYZÉK


Termék import

Lehetőség van termékek importálására, amelynek a lényege, hogy a Beállítások/ Adat import/ Általános import menüben letölthető az importáláshoz szükséges XLS fájl, ez kitöltve és feltöltve egyszerre bármilyen mennyiségű terméket fel tud vinni.Az importáláshoz szükséges csatolt fájlt ezen tudásbázis cikkhez csatolva is megtalálja.

A fájl letöltése után az alábbi XLS fájl nyílik meg, amelyben az alábbi adatokat szükséges megadnia:

  • Kód: Lehetőségünk van termékkódok felvitelére a termékekhez, a termékkód csak számokat és ékezet nélküli betűket tartalmazhat.
  • Név: A termék nevét szükséges beírni
  • Nettó egységár: A felvitt termék nettó egységárát kell ebbe a mezőbe beírni.
  • ÁFA kulcs: Ki kell választanunk, hogy a termékünkhöz milyen ÁFA kulcsot rendelünk.
    Mértékegység: Itt fontos figyelni arra hogy a
     Mértékegység és a hozzá tartozó NAV mértékegység is kerüljön megadásra, ugyanis a program csak így tudja befogadni a mértékegységeket. 
  • Utolsó beszerzési ár: A termék beszerzési ára
  • Készletgazdálkodás:Igen / Nem szöveg írható be, amennyiben szeretné a készletgazdálkodását követni az adott terméknek, úgy a következő oszlopba a Raktárkészletbe meg is tudja adni, hogy jelenleg mekkora mennyiség van készleten az adott termékből. Illetve a Minimális mennyiség is beállítható.
  • Megjegyzés: A termékhez tartozó egyedi megjegyzés.
  • Lomtárazott: amennyiben egy törölt termékről van szó, úgy "Igen" szöveget szükséges beírni, ha nem, akkor "Nem" szöveget. 


Az alábbi képen látható, hogy így szükséges helyesen kitölteni a táblázatot.

Miután minden terméket felvittünk az XLS fájlba, mentsük el. Az Általános import menüben pedig a Termék import fájl kiválasztása gombra kattintva beillesztjük a fájlt, amit aztán a Feltöltés gombbal elkezdünk feltölteni.

A termék importálása, ha készen van, az alábbi módon jelzi a program. Látható, hogy hány db hibás termékünk van, amelyik terméket hibásnak ítéli a rendszer, azokat nem tölti fel a Termékek közé. Ha elkészült, akkor zárjuk be az ablakot.

A Rögzített Termékek menüpontban át tudjuk nézni az importált termékeket és ha szeretnénk módosíthatunk rajtuk.

Partner import



Lehetőség van a partnerek importálására is, amely elérhető a Beállítások/ Adat import/ Általános import menüben. Az importáláshoz szükséges XLS fájl ebben a menüben tölthető le.

A partnerek importáláshoz használható XLS fájl a felületen az INNEN gombra kattintva töltődik le.

A fájl letöltése után az alábbi XLS fájl nyílik meg, amelyben az alábbi adatokat szükséges megadnia:

Kód: Lehetőségünk van partnerkód felvitelére a partnerekhez, a partnerkód csak számokat és ékezet nélküli betűket tartalmazhat.
Név: A partner nevét szükséges beírni
Irányítószám: A partner címének/ székhelyének irányítószáma.
Cím: A partner címe, székhelye (utca, házszám, emelet, ajtó).
Telefon: A partner telefonszáma, érdemes felvinni az országkódot (+36), a hálózatkijelölőt (20, 30 vagy 70) és a telefonszámot.
E-mail cím: Az e-mail amelyre kiküldheted a partnernek a számlát.
Fizetési mód: Itt a lenyíló ablakból 3 alapértelmezett fizetési mód közül tudunk választani: bankkártya, utánvét, készpénz.
Adószám: A belföldi vállalkozás részére kiállított számlán az adószámot minden esetben fel kell tüntetni, így magyar vállalkozások esetében kötelező adószámot felvinni a rendzserbe, amely ezáltal automatikusan megjelenik a számlán, ugyanis 2020. július 1-jétől a számlán mindig fel kell tüntetni a vevő adószámát. Fontos megjegyezni, hogy ez nem összekeverendő az adóazonosító jellel, amely magánszemélyeknek van és ezt nem írhatjuk be ide. Külföldi partner esetében ezt a mezőt nem kell kitölteni.
Magánszemély: Itt egy lenyíló ablakból választható az 1 és 0 érték. Az 1 az IGEN-t jelenti, a 0 pedig a NEM-et, Tehát ha az partner magánszemély, akkor az 1-es számot kell választani, ha viszont nem magánszemély, akkor a 0-t.
Bankszámlaszám: A partnerünk bankszámlaszáma.
Közösségi adószám: Külföldi partnereink esetében közösségi adószámot szükséges megadni.
Csoportazonosító: Cégcsoportok esetén lehetőségünk van a csoportazonosítót felvinni.
IBAN: Az Európai Unióban és Európa más államaiban is bevezetésre került az egységes felépítésű nemzetközi bankszámlaszám, az IBAN (International Bank Account Number). Ha nemzetközi deviza- vagy forintátutalást/jóváírást vársz, add meg az indító félnek saját számlájád IBAN-ját, de kérd európai partnereitől is, hogy jelöljék meg nemzetközi bankszámlaszámukat.
SWIFT kód: Ha két különböző ország bankja közötti utalást küldesz vagy fogadsz, különösképpen nemzetközi vagy SEPA utalásokat, szükséged lehet a SWIFT kódra. A SWIFT kódok a külföldi utalások feldolgozásában segítenek a bankoknak.
Ország: Jelöld, hogy a partnerednek melyik országban van a székhelye, lakhelye. 

Az alábbi képen látható, hogy így szükséges helyesen kitölteni a táblázatot.

Miután minden partnert felvittünk az XLS fájlba, mentsük el. Az Általános import menüben pedig a Partner import fájl kiválasztása gombra kattintva beillesztjük a fájlt, amit aztán a Feltöltés gombbal elkezdünk feltölteni.

A partnerek importálása, ha készen van, az alábbi módon jelzi a program. Látható, hogy hány db hibás partnerünk van, amelyik partnert hibásnak ítéli a rendszer, azokat nem tölti fel a Partnerek közé. Ha elkészült, akkor zárjuk be az ablakot.

A Rögzített Partnerek menüpontban át tudjuk nézni az importált partnereket és ha szeretnénk módosíthatunk rajtuk.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani