Beszerzések módosítása, másolása, kiegyenlítése, törlése​

Módosítva ekkor Wed, 19 Oct 2022 ekkor: 01:16 PM

Rögzített beszerzéseinket még utólagosan tudjuk módosítani, másolni, törölni, illetve kiegyenlítésüket kezelni. Ezen funkciókat a Rögzített/Beszerzések listából érhetjük el.

A listában fogjuk megtalálni korábban rögzített beszerzés bizonylatainkat. Amennyiben valamelyiket utólagosan módosítani, vagy törölni szeretnénk, akkor a beszerzésünket kijelölve jelennek meg számunkra azok a funkciók, amit rögzített bizonylatunkon végre tudunk hajtani.

Megnyit: Ezt az opciót választva beszerzésünk szerkesztőablakát tudjuk megnyitni, a már korábban felrögzített adatokkal. A megjelenő ablakon lehetőségünk van utólagosan módosítani beszerzési bizonylataink adatait, így ha rossz adatokkal mentettünk el egy beszerzést azt még utólagosan módosítani tudjuk. A módosítások elvégzése után a Mentés gombbal véglegesíthetjük azokat.

Másolás: Lehetőség van a programban a korábban rögzített beszerzéseink alapján új beszerzést rögzíteni a másolás funkció segítségével. A funkcióra kattintva a kijelölt bizonylat adatait lemásolja a program egy új beszerzés rögzítő ablakra, ahol a szükséges módosítások elvégzése után új beszerzési bizonylatot tudunk rögzíteni.

Kiegyenlít: A programban beszerzéseink kiegyenlítéseit is tudjuk kezelni. Az azonnali fizetési módú bizonylatok esetében (pl.: bankkártya, készpénz) a program automatikusan kiegyenlíti beszerzéseinket, azonban azoknál a fizetési módoknál, ahol a kiegyenlítés később történik meg a kiegyenlítések kezelését már nekünk kell manuálisan elvégeznünk a kiegyenlít funkció segítségével. Amennyiben egy ilyen bizonylat teljesítését elvégeztük a funkcióra kattintva egy megerősítés után ki tudjuk egyenlíteni a rögzített beszerzést, így az teljesített státuszba kerül.

Töröl: Abban az esetben, ha utólagosan törölni szeretnénk egy rosszul felvitt beszerzést, akkor ezzel a funkcióval meg tudjuk tenni. Egy megerősítést követően a bizonylat azonnal törlésre kerül a beszerzések listájából és a bizonylat által rögzített pénz és készletmozgás is törlődik ezáltal. Törölt beszerzések visszaállítására utólag nincs lehetőség.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani