Új beszerzés készítése​

Módosítva ekkor Wed, 19 Oct 2022 ekkor: 01:16 PM

A Kulcs-Üzletben található Beszerzés bizonylat típus lehetőséget biztosít arra, hogy bejövő számláinkat is fel tudjuk rögzíteni programunkba, ezáltal kiadásainkat is nyílván tudjuk tartani programunkban.

Beszerzéseink rögzítését az Új/Beszerzés menüpont alatt tudjuk elvégezni.

Az új ajánlat rögzítő felületén, ahogy a többi bizonylat esetén is a bal oldali listából kiválaszthatók meglévő partnerek és termékek, illetve a bizonylat kiállítása során lehetőségünk van új partnerek és termékek hozzáadására is.

A bizonylat fejléce minimálisan eltér a számlákétól, az ajánlatok esetében Projekt, Pénznem, Kelte dátum, Érvényesség dátum és Fizetési mód meghatározására van itt lehetőség, illetve láthatjuk, hogy milyen sorszámon fog az éppen készülő bizonylat rögzülni. Az ajánlatok esetében a bizonylat előtag meghatározására nincs lehetőség, viszont kézzel átírható a bizonylatszám, annak érdekében, hogy az eredeti bejövő számláink bizonylatszámait is be tudjuk rögzíteni beszerzésünkhöz.

Bizonylat rögzítő felületünkön lehetőség van a meglévő termék és partner listáról, vagy új termék és partner rögzítésével is felvenni partnereket/termékeket.
A bizonylatra rögzített tételeink mennyisége, neve, beszerzési egységára, nettó-, bruttó- és áfaértékei fognak látszódni:

Bizonylatszerkesztő ablakunk alján van lehetőség bizonylatunkra alsó megjegyzést rögzíteni, illetve bizonylatunk összesített nettó-, bruttó- és áfa értékeit is itt fogjuk látni:

Szerkesztőablakunk alatt elhelyezkedő funkciógombokkal fogjuk tudni a számlánkat véglegesíteni és menteni. Itt több lehetőségünk is van:

Tétel törlése: Az aktuálisan kijelölt tételt eltávolítja a számláról. Amennyiben az adott kijelölt tételből több mennyiség is rögzítésre került, akkor a teljes mennyiséget törli.

Tétel szerkesztése: Az aktuálisan kijelölt tétel adatainak szerkesztésére van lehetőség a funkcióval, amennyiben szeretnénk egy tétel mennyiségén, beszerzési árán módosítani.

Fotó feltöltése: Lehetőségünk van beszerzéseinkhez képet hozzárendelni, így az eredeti bizonylat nyotmatási képének másolatát akár csatolhatjuk a beszerzési bizonylatunkhoz. 1 beszerzéshez 1 kép csatolása lehetséges, a kép utólag törölhető a Fotó törlése gomb segítségével, amely a Fotó feltöltése gomb helyett jelenik meg, ha van csatolt kép a beszerzésnél.

Mentés: ezzel a funkcióval menthetjük el rögzítés alatt lévő beszerzésünket. Az elmentett beszerzéseink a Rögzített/Beszerzések menüpont alatt lesznek elérhetőek.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani