Verziótájékoztató- 2022.08.18.

Módosítva ekkor Wed, 19 Oct 2022 ekkor: 01:16 PM

Bizonylat megnevezése lenyíló menüből választható ki

A korábbiakhoz képest Új Ajánlat menü helyett Új Bizonylat menüből érhető el minden olyan nem szigorú számadású bizonylat kiállítása, mint az árajánlat, szállítólevél, díjbekérő stb.

Korábbi verzióÚj verzióEddig manuálisan volt szükséges beírni a Bizonylat nevét, mostantól egy lenyíló menüből tudunk választani a lehetséges bizonylatmegnevezések közül.

Korábbi verzióÚj verzióAz elkészített bizonylatok is mostantól az Ajánlatok menü helyett a Bizonylatok menüből érhetőek el.  

Korábbi verzióÚj verzió


Szerviz modul- Munkalap státuszainak megjelenítése

A Kulcs-Üzlet Szerviz moduljában új funkcióként - munkalapok könnyebb áttekinthetősége érdekében - az első oszlopban a munkalapok státusza kerül megjelenítésre különböző ikonokkal. Az ikonokra rávezetve az egeret szöveggel is megjelenik mely ikon mit jelent, az alábbi listában is részletesen leírjuk a tudnivalókat (egyes funkciók egyelőre nem érhetőek el, amelyekhez ikon tartozik, ezen ikonok a funkciók megjelenésével egyidejűleg kerülnek bevezetésre a modulba).

IkonJelentése
Hamarosan elérhető funkció...  
A munkalap kinyomtatásra került.
A munkalap rontásra került. Rontott státuszú munkalap nem szerkeszthető, másolható és nem számlázható ki.
Hamarosan elérhető funkció... 
A munkalapot a megrendelő aláírta. (Megjegyzés: Megrendelői aláírás után a munkalap már nem szerkeszthető, csak megtekinthető, számlázható, nyomtatható).
A munkalap számlázása megtörtént. 
Hamarosan elérhető funkció... 
A munkalap e-mailben kiküldésre került.
Hamarosan elérhető funkció... 
A munkalapból nem szigorú számadású bizonylat került kiállításra (árajánlat, szállítólevél, díjbekérő, stb.)


Szerviz modul- Munkalapból számla kiállítása

Amennyiben a munkalapon rögzített munka elvégzésre került és ki szeretnénk számlázni megrendelőnk felé úgy mostantól ezt egy kattintással meg tudjuk tenni.


Pillanatnyilag egy munkalapból egy számla állítható ki, több számlára felbontani egy munkalapot jelenleg nincs lehetőség. 


A Munkalapok listában az adott munkalaphoz tartozó menüt megnyitva megjelenítésre került a Számlázás funkció. 


Ahogy rákattintunk a Számlázás gombra megnyílik a számlakiállító felület, ahol a munkalapról az alábbi adatok automatikusan átemelésre kerülnek a számlára:

  • Vevői adatai: Megrendelő adatai
  • Tételek: Munkalapra rögzített tételek (mennyiség, mértékegység, nettó ár, ÁFA, ÁFA%, bruttó ár, tétel megjegyzés)
  • Felső megjegyzés: "Ez a számla a XY/2022 számú munkalap alapján készült.", munkalap típusa, altípusa, állapota, munkalapra rögzített eszköz adatai
  • Alsó megjegyzés: munkalap megjegyzése

Ezen kívül a számla kelte és a teljesítési dátum a mai nap lesz, de az utóbbi szabadon módosítható bármilyen más dátumra is.


A számlán rögzített adatok szabadon módosíthatóak, átírhatóak, amennyiben szeretnénk törölhetőek és plusz adatok is hozzáírhatóak.

Végül a szokásos módon a számla véglegesíthető. Amennyiben a számlát véglegesítettük úgy a munkalap "Számlázva" státuszt kap és újabb számla nem állítható ki belőle.


Szerviz modul- Munkalap kiállítása során új eszköz hozzáadása és eszköz szerkesztése

A korábbiakban munkalap kiállítása közben nem volt lehetőség új eszközt hozzáadni vagy szerkeszteni.


Munkalap rögzítése közben az eszköz kiválasztása gombra kattintva nyílik meg a modal, ahol lehetőségünk van meglévő eszközt kiválasztani, szerkeszteni vagy pedig újat hozzáadni. Az új eszköz hozzáadása és szerkesztése felület 4 részből áll:

  • Eszköz adatok

  • Partner adatok

  • Megjegyzés

  • Szerviztörténet

Erről részletesen az alábbi cikkben írtunk: https://kulcsuzlet.freshdesk.com/support/solutions/articles/47001222599-eszk%C3%B6z%C3%B6k


Szerviz modul- Munkalap kiállítása során új partner hozzáadása és partner adatainak szerkesztése

A korábbiakban munkalap kiállítása közben nem volt lehetőség új partnert hozzáadni vagy szerkeszteni.


Munkalap rögzítése közben a partner kiválasztása gombra kattintva nyílik meg a modal, ahol lehetőségünk van meglévő partnert kiválasztani, szerkeszteni vagy pedig újat hozzáadni. Szerviz modul- Munkalap kiállítása során új tétel hozzáadása és tétel szerkesztése

A tételek blokkban hozzáadhatunk minden olyan segédeszközt, alapanyagot, munkaköltséget, kiszállási díjat amelyet felhasználtunk a szervizelés során, és a megrendelő felé továbbítani szeretnénk. Mostantól ezen a felületen is lehetőségünk új tételt hozzáadni vagy pedig a meglévőket szerkeszteni.Szerviz modul- Munkalap rontása

Amennyiben téves adatokkal készített munkalapot, úgy bármikor lehetősége van a munkalapot rontani. 


A Munkalapok listában az oldalról beúszó menüből szükséges a Rontás parancsot kiválasztani, ahol a rendszer a rontás előtt megerősítést kér, hogy valóban rontani kívánjuk-e a munkalapot, ugyanis rontás után nincs lehetőség visszaállítani.


A munkalap rontott státuszba kerül, ami azt jelenti, hogy már nem állítható ki belőle számla, nem lehetséges szerkeszteni, de megtekinthető és letölthető a bizonylatkép. A bizonylatképen átlósan egy Rontott felirat jelenik meg vízjelként. 

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot
CAPTCHA hitelesítés szükséges.

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani