Bizonylatból számla készítése​

Módosítva ekkor Wed, 19 Oct 2022 ekkor: 01:16 PM

Korábban rögzített bizonylatainkból egy kattintással lehetőségünk van számlát készíteni. Ezt a Rögzített/Bizonylatok menüpont alatt a tovább számlázandó bizonylatot kijelölve van lehetőségünk elvégezni.

Számlázás lehetőségre kattintva megjelenik egy új számla rögzítő ablak, melyre automatikusan rákerül az bizonylaton szereplő ügyfél és termékek is. A számla mentése előtt itt még lehetőségünk van módosítani a rögzített adatokon, amennyiben a bizonylathoz képest történtek változások, majd a számla elmentésével tudjuk véglegesíteni azt. Ezután rendelésünk teljesített  státuszba kerül, a róla készült számla pedig a Rögzített/Számlák menüpont alá rögzül be.

Fontos, hogy egy bizonylathoz csak egy számla készíthető tehát, ha bizonylatunkon szereplő tételeink csak egy részét számlázzuk ki, a bizonylat akkor is teljesített státuszt fog kapni, illetve a bizonylatból készített számla sztornózása esetén is megmarad a bizonylatoknál a teljesített státusz. A teljesített státuszban szereplő bizonylatokat rontani vagy módosítani már nincs lehetőség.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani