Kedvezmények kezelése

Módosítva ekkor Fri, 18 Nov 2022 ekkor: 11:00 AM

TARTALOMJEGYZÉK



A 2021. februárjától százalékos kedvezmény rögzítésére is lehetőség van a Kulcs-Üzletben. A kedvezmény rögzítése három féle módon történhet:

  • Bizonylat szintű kedvezményként
  • Partner szintű kedvezményként és
  • Tétel szintű kedvezményként!


Az egyes kedvezmények kezelése az alábbi leírásban található.

Bizonylat szintű kedvezmény

Bizonylat szintű kedvezmény esetén ahogy a nevéből is adódik a teljes bizonylatra tudunk kedvezményt rögzíteni.

Miután felrögzítettük a számlára a vevőt és a számlázni kívánt tételeket a Részösszeg és ÁFA kedvezmény sorok közé bekerült egy Kedvezmény sor, ahová 0-100 közötti százalékos kedvezményt van lehetőségünk beírni. A beírás után minden termék sorában megjelenítésre kerül a kedvezmény százalékos értéke és az egységárból levonásra kerül a beírt kedvezmény.

Partner szintű kedvezmény

A Partner adatlapján a második fülön a Kedvezmény mezőt 0-100 közötti értékkel kitöltve lehetőségünk nyílik Partner szintű kedvezményt adni.

A Partner szintű kedvezmény mentésekor, ha az adott partnernek számlát állítunk ki automatikusan minden termék egységárából levonásra kerül a Partner adatlapján megadott kedvezmény.

Tétel szintű kedvezmény

Bizonylat és partner szintű kedvezményen kívül tétel szintű kedvezmény rögzítésére is lehetőségünk van a programban.

Ennek lényege, hogy miután felvittük az Új számla menüben a vevőt és a számlázni kívánt tételeket, akkor arra a termékre kattintva, amelyre kedvezményt szeretnénk adni rákattintunk. Ennek hatására megjelenik egy új ablak, ahol a Kedvezmény sorba 0 és 100 közötti értéket beírva adott tételre érvényesül a kedvezmény.

Mind a három esetben a számla mentése után a bizonylaton megjelenik a kedvezmény mértéke százalékban. A bizonylaton már az egységár is a kedvezménnyel csökkentett érték és ez alapján kerül kiszámításra a nettó ár és a bruttó ár, majd a számla fizetendője.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani