Cégadatok megadása

Módosítva ekkor Mon, 07 Nov 2022 ekkor: 04:08 PM

A Beállítások/Fiók beállítások/Cégem adatai menüben vagy a program tetején középen látható Cégnévre kattintva van lehetőségünk megadni és módosítani saját cégünk adatait, amellyel a számlákat kiállítjuk.



Mielőtt kiállítjuk az első számlánkat, szükséges lesz megadni a Cégünk adatait.

Abban az esetben, ha nem Cégként, hanem egyéni vállalkozóként regisztrálunk a a Cég mezőbe a saját nevünket kell megadni, minden más adathoz pedig azt amit kér a mező. Amennyiben egyéni vállalkozók vagyunk az Egyéni vállalkozó jelölőt bepipálva a megadható cégadatoknál megjelenik az E.V. nyilvántartási szám mező is, ahol megadhatjuk nyilvántartási számunkat is.


Ha KATA-sok vagyunk, akkor a Beállítások/Fiók beállítások/Cégem adatai-n belül be kell pipálni a Kisadózó/KATA négyzetet. Ezáltal megjelenik egy KATA 2020 fül, ahol a KATA modult érhetjük el. Ezenkívül rákerül a számlára a kötelezően feltüntetendő Kisadózó felirat is.  



A KATA modulnál megadhatjuk az azévi KATA kezdeti dátumát. Ha már úgy kezdtük az évet, hogy KATA-sok vagyunk, akkor alapértelmezetten a január 1 lesz beállítva. Itt láthatjuk, hogy mennyi van még hátra a 12 milliós keretből, és hogy eddig mennyit számláztunk ki. Ugyanitt hozzáadhatjuk a nem Kulcs-Üzlettel kiszámlázott számlák összegét is, így ezeket is beleszámíthatjuk a KATA keretünkbe. FONTOS! Az adózási szabályoknak megfelelően, ide csak azok a számlák kerülnek jóváírásra, amelyek ki lettek egyenlítve, ugyanis amíg nem érkezik meg a pénz, addig a számlán lévő összeg nem számít bele a KATA keretünkbe. Az Előző évi KATA letöltés funkció segítségével kiexportálhatjuk előző évünk KATA adatait excel formátumban a fiókunkból.

Ha túlléptük a KATA keretünket, akkor a program azt is kiszámolja nekünk, hogy mennyi lesz az extra adó mértéke.

A Kapcsolati beállítások fülnél megadhatjuk elérhetőségeinket, amiket szerepeltethetünk a számlán, ha szeretnénk. Ezeket a Beállítások/Bizonylat beállítások/Fejléc beállítása menüpont alatt tehetünk meg.

A Bankszámlák menüpont alatt adhatjuk meg a különböző pénznemekhez tartozó bankszámla adatainkat. Egy pénznemhez egy számlaszám+IBAN+SWIFT rögzíthető, a menüpont automatikusan bővül mindeg új pénznemmel, amit a Beállítások/Rendszer beállítások/Pénznem menüpont alatt rögzítünk fel.


Az Egyéb fülnél megadhatjuk a logónkat valamint kiválaszthatjuk az Alapértelmezett fizetési módot.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani