Adatbázisok karbantartása

Módosítva ekkor Tue, 28 Feb 2023 ekkor: 12:10 PM

Az AdatPont átjáróba bejelentkezés után az elérhető adatbázisokat tudja bekapcsolni a szolgáltatásba, kikapcsolni a szolgáltatásból vagy hozzáférést tud adni más felhasználóknak. Az átjáróba akkor tud bejelentkezni, ha már rendelkezik érvényes AdatPont fiókkal.

Sikeres bejelentkezés esetén az alábbi képernyőt kapja.

Az AdatPont átjáró felületén láthatja a már hozzáadott adatbázisait, az adatbázis típusát, a beállított cégnevet, az adatbázis elérését és azt hogy az adott adatbázis aktív vagy sem.

Az adatbázis hozzáadása funkcióval az átjáró megjeleníti az elérhető adatbázisokat a felugró ablakban, ahol szintén  láthatja az adott adatbázis típusát, a cégnevet és az elérést. Alapértelmezetten az összes program típus megjelenik, de ha többféle típusú adatbázis is található az átjáró mellett, akkor szűrők használatával állíthatjuk, hogy Ügyvitel, Könyvelés vagy Bér típusú adatbázisok jelenjenek meg a listában.

Kiválasztva az adatbázist az átjáró bekéri az adott adatbázisban beállított rendszergazda nevét és jelszavát , mert csak az adhatja hozzá a fiókjához vagy rendelkezhet adott adatbázis adataival, akinek rendszergazda jogosultsága van hozzá.
Kulcs-Könyvelés és Kulcs-Bér esetén az alapértelmezett rendszergazdai jelszó: Kulcs12345, Kulcs-Ügyvitel esetén pedig az alapértelmezett Admin jelszó: admin

Ha olyan adatbázist akar illeszteni, amit már más illesztett, akkor az alábbi üzenetet kapja.

Sikeres illesztés esetén a kiválasztott adatbázis is megjelenik a listában.

A listában lévő adatbázisok kezelése az adott elemre kattintással lehetséges. Az adott adatbázis módosítása szintén rendszergazdai jogosultsággal lehetséges és ezt az átjáró minden alkalommal bekéri. Megnyitva egy adatbázist az alábbi képernyőt fogadja.

Itt a jobb felső sarokban található kapcsolóval kikapcsolhatja és bekapcsolhatja az adatbázis adat felküldését.

A meghívottak listában azok a felhasználók szerepelnek, akiknek meghívást küldött az adott adatbázis adatkártyáinak megtekintéséhez. A meghívás funkcióval indíthat egy új felhasználó hozzáadást. Megadhatja a meghívott nevét és az email címét, amire a meghívó kiküldésre kerül.

A kiküldés után az átjáróban megjelenik a meghívott neve és az email címe elküldve státusszal és a meghívó elküldési ideje.

Amikor a meghívott elfogadja a meghívót és AdatPont fiókot regisztrál vagy egy meglévőt használ, akkor ez a státusz elfogadva állapotba kerül és a meghívott a saját AdatPont alkalmazásában  már látni fogja a vele megosztott adatkártyákat. A meghívót elfogadta részen pedig látható az az email cím, amivel a meghívott valójában regisztrált a rendszerbe.Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani