SimplePay integráció​

Módosítva ekkor Wed, 19 Oct 2022 ekkor: 01:16 PM

TARTALOMJEGYZÉK

Beállítás

A Kulcs-Üzlet Webshop modulja lehetőséget kínál az OTP SimplePay rendszerének integrációjára, ezáltal elérhetővé téve az azonnali online bankkártyás fizetési lehetőséget a Kulcs-Üzlet webáruházában.

Aktiválás és integráció:

Ahhoz, hogy ezt a funkciót elérhetővé tegyük saját Kulcs-Üzlet fiókunkban, első körben szerződéskötés szükséges.

SimplePay regisztráció folyamata:

  • A regisztrációt a https://simplepay.secure.force.com/register felületen kezdhetjük meg, első lépésként cégünk adószámát kell megadnunk és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót
  • A következő lépés az alapadatok kitöltése (a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező)
  • Ezután meg kell határoznunk cégadatainkat és a webáruházunkra vonatkozó adatokat (a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező)
  • Végül az Ajánlat kérése gombra kattintva véglegesíthetjük regisztrációnkat.
    Ekkor a regisztráció során megadott e-mail címünkre kapni fogunk egy ajánlatot a SimplePay-től ami tartalmazni fogja a személyre szabott fizetési konstrukciónkat, amit regisztrációnk alapján kalkulál ki a SimplePay rendszere.
    Ugyanebben a levélben lehetőségünk van elfogadni a kapott árajánlatot.
  • Az árajánlat elfogadása után kerül sor a szerződéskötésre és ha ez is megtörtént, akkor hozzáférést kapunk a SimplePay admin felületéhez.

A Kulcs-Üzlet részéről az integráció teljesen ingyenes, a szerződésben foglaltakon felül nem jár extra költséggel.

Szerződéskötést követően a kereskedő kap hozzáférést az https://admin.simplepay.hu/admin/login felülethez, ahova belépve a következő két értékkel lehet létrehozni a kapcsolatot a webáruházba előre integrált SimplePay-el:

  • Merchant Account ID (Kereskedő azonosító)
  • Secret Key (Titkosító kulcs)

Ezen adatokat a Webáruház modul/SimplePay menüpont alatt van lehetőség megadni:

A SimplePay-től igényelhető egy teszt fiók is, amivel lehetőség adódik tesztelni a fizetési mód működését élesben. Ebben az esetben a tesztfiókhoz kapunk egy külön kereskedő azonosító és titkosító kulcs párost, ilyenkor ezeket kell a fenti ablakba beillesztenünk, illetve a tesztrendszerhez szükséges a SandBox rendszer használata jelölő bepipálása is:

Fontos, hogy a tesztrendszer kipróbálása után az élesítésnél az azonosítót és a titkosító kulcsot állítsuk vissza az éles adatokra, illetve a SandBox rendszer használata jelölőből vegyük ki a pipát az élesítésnél.

Utolsó lépésként a Webshop modul/Fizetési módok és bizonylat típusok menüpont alatt a Bankkártya fizetési módhoz a Számla készüljön lehetőséget kell hozzárendelnünk:


A sikeres integráció után a webshop láblécében automatikusan megjelenik egy Adattovábbítási nyilatkozat menüpont, amelyet bankkártyás vásárlás esetén az ügyfél a Megrendelem gombra kattintva automatikusan elfogad:

Vásárlási folyamat SimplePay fizetéssel

Amennyiben olyan fizetési mód van kiválasztva, amihez hozzá van rendelve a SimplePay fizetési mód (Bankkártya) és a fizetési módhoz a számla kiállítás opció lett hozzárendelve a Fizetési módok és bizonylatok menüpontban, akkor a rendelés leadáskor a „Megrendelem” gombra kattintva a vásárló átirányításra kerül a SimplePay fizetési oldalára.

Ezt követően a sima bankkártyás fizetésnél az adatok megadása után a fizetés indítható.

Egyéb fizetési lehetőségek:

QR- kódos gyorsfizetés

Ha webes felületen (desktopon) vásárolsz, a "QR-kódos fizetés" funkciót választva néhány érintéssel kifizetheted vásárlásodat az alkalmazás segítségével:

Csak olvasd be a laptop, asztali PC vagy tablet képernyőjén megjelenő QR kódot a Simple alkalmazás QR-vásárlás funkciójával, és máris kifizetheted az alkalmazáson keresztül a weben indított vásárlásodat a fiókban elmentett bankkártyáddal.

Push értesítéses gyorsfizetés
Ha weben (desktopon) indítod a vásárlást, a QR-kód felületén megadhatod Simple fiókodhoz tartozó email címedet is:

  • A cím beírását követően a Fizetés alkalmazásban gombot megnyomva - amennyiben telepítve van a Simple alkalmazás és be vagy jelentkezve a fiókodba - kapsz a telefonodra egy push értesítést. Az üzenetre kattintva a Simple alkalmazásban azonnal kifizetheted a vásárlásodat a fiókodban elmentett bankkártyáddal.

Gyorsfizetés alkalmazásban
Ha okostelefonod böngészőjében kezdeményezted a vásárlást, a SimplePay fizetési felületen megjelenik a Fizetés alkalmazásban opció:

A gombra kattintva azonnal átirányítunk a Simple alkalmazás fizetési felületére (ha telepítve van a készülékeden és be vagy jelentkezve a fiókodba), ahol már csak ki kell választanod a Simple fiókodban elmentett kártyát, és kifizetheted a vásárlást.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani