Verziótájékoztató - 2022.október

Módosítva ekkor Tue, 18 Oct 2022 ekkor: 07:36 AM

Megjelenés: 2022. október 17.


ÚJDONSÁGOK A KULCS-ÜZLETBEN:


Csoportos műveletek

Annak érdekében, hogy felhasználóink sokkal gördülékenyebben tudják használni a programot egy gomb alá rendeztünk minden olyan funkciót, amelyekkel adott menükben tömegesen lehetséges tevékenységet végrehajtani.

Így a Számlák, Bizonylatok, Beszerzések, Termékek, Tételek és a Szerviz és Munkalap Modul Munkalapok listájában mostantól Csoportos műveletek alatt érhetőek el az alábbi funkciók.


A sorokban található jelölőnégyzetek segítségével kijelölhetünk néhány vagy a fejlécben található jelölőnégyzettel az összes tételt. Ha kijelöltük a tételeket, akkor a Csoportos műveletek gombra kattintva van lehetőségünk

 

Számlák

Bevételi nyilvántartás Az átalányadózó egyéni vállalkozó is köteles bevételi nyilvántartást vezetni. Ezen gomb segítségével egy xlsx fájlba letöltésre kerülnek a kijelölt számlák. Több információ IDE kattintva érhető el. 
Tömeges kiegyenlítésA kijelölt számlák automatikusan kiegyenlítetté válnak, a kiegyenlítés dátuma automatikusan a mai nap
Számla exportA kijelölt számlák fejléc adatai és főbb információi kerülnek leexportálásra egy xlsx fájlba.
Számlák tételes exportálásaA kijelölt számlákon található tételek exportja egy xlsx fájlba.
Tömeges PDF exportA kijelölt számlák egy PDF fájlba történtő tömörítése, ahonnan letölthető és nyomtatható.


 

Bizonylatok

Bizonylatok exportálásaA kijelölt bizonylatok fejléc adatai és főbb információi kerülnek leexportálásra egy xlsx fájlba.
Tömeges számlázásAzonos partnerrel és pénznemmel létrehozott bizonylatok egy számlán való kiszámlázása


 

Beszerzések

Beszerzések exportálásaA kijelölt beszerzés bizonylatokon szereplő főbb információk egy xlsx fájlba történő leexportálása


 

Partnerek

Partnerek exportálásaA kijelölt partnerek minden adata leexportálásra kerül egy xlsx fájlba.
Partnerek tömeges törléseA kijelölt partnerek törlése, amely által a lomtárba kerülnek, innen lehetséges visszaállítani vagy véglegesen törölni. 


 

Termékek

Termékek exportálásaA kijelölt termékek minden adata leexportálásra kerül egy xlsx fájlba.
Termékek tömeges törléseA kijelölt termékek törlése, amely által a lomtárba kerülnek, innen lehetséges visszaállítani vagy véglegesen törölni. 


 

Munkalapok

Munkalapok exportálásaA kijelölt Munkalapok főbb adatokat tartalmazó exportálása egy xlsx fájlba,
Munkalap tételes exportA kijelölt Munkalapok részletes, tétel szintű adatait tartalmazó xlsx export
Tömeges PDF exportA kijelölt munkalapok egy PDF fájlba történtő tömörítése, ahonnan letölthető és nyomtatható.
Tömeges számlázásAzonos partnerrel létrehozott munkalapok egy számlán való kiszámlázása

Több bizonylatból egy számla kiállítása


Amennyiben egy partnerünknek több bizonylat (árajánlat, díjbekérő, szállítólevél, bizonylat, stb) került kiállításra azonos pénznemben, úgy azt akár egy számlán is lehetőségünk van a partner felé kiadni.

A Bizonylatok menüben a sor elején található jelölőnégyzet segítsével tudjuk kiválasztani mely munkalapokat szeretnénk egy számlán összesíteni. 


Fontos!

Csak olyan bizonylatok rögzíthetőek egy számlán, amelyek megrendelője és pénzneme azonos.

Ha kiválasztottuk a számlázni kívánt bizonylatokat a Csoportos műveletek gomb megnyomásával a Tömeges számlázás opciót szükséges kiválasztani.


Ekkor a Kulcs-Üzlet átirányít minket az Új számla kiállító felületre, ahol a számlán szerepel a bizonylatokon rögzített megrendelő és minden tétel. 

Itt még lehetőségünk van minden adaton változtatni. Akár a tételek megnevezésén, mennyiségén, árán, akár a fizetési módon, teljesítési dátumon vagy épp a megjegyzésen. Innentől már úgy működik a funkció, mint a hagyományos számla kiállítása.

A megjegyzések mezőbe alapértelmezetten felső megjegyzésként megjelenik a következő szöveg: "Ez a számla a XY, XX számú bizonylatok alapján készült."

Ezután ha rendben találtuk véglegesíteni tudjuk a számlát. Amint a számla véglegesítése megtörtént a Bizonylatok menüben a kijelölt és kiszámlázott bizonylatok Számlázott státuszt (zöld négyzetben pipa ikon) kapnak.



Számlák tömeges PDF exportálása


A számlák menüben a korábbiak során a számlák exportálása közben nem volt lehetőségünk más feladatot végezni a programban, ugyanis amíg az export fájl elkészült addig az oldalról nem volt lehetőség másik menüpontra átlépni, ha így tettünk akkor megszakadt az exportálás folyamata.

Mostantól ha Számlát kívánunk exportálni úgy a Rögzített számlák menüben szükséges a sor elején található jelölőnégyzetben kipipálni mely számlákat kívánjuk nyomtatni (1.) , ha mindent kijelöltük amit szeretnénk, akkor a Csoportos művelet gombra kattintva (3.) a Tömeges PDF export gombra kell kattintanunk.


Ekkor megjelenik egy ablak, amelyben látjuk hány db számlát jelöltünk ki és ezeknek egy PDF-be való összeállítása nagyjából mennyi időt fog igénybe venni. Ha ezt elfogadjuk, akkor a PDF export gombra kattintva megnyílik egy új lap, ahol elkezd összeállítódni a PDF fájl a kijelölt számlákkal.

Ha szeretnénk erről a lapról visszaválthatunk a Kulcs-Üzletre és folytathatjuk a munkát, amint elkészült a PDF letölthetővé és kinyomtathatóvá válik a felületről.

Az alábbi képen látható, hogy megnyílik a PDF egy új lapon és amíg nem kerül összeálíltásra a fájl, addig Betöltés... szöveg látszik az adott böngészőlap fejlécében. 

Ha elkészült a fájl, akkor batchPdf megnevezés jelenik meg, ekkor már letölthető és kinyomtatható az elkészült kötegelt PDF fájl.



Szerviz és Munkalap Modul- Több munkalapból egy számla kiállítása 


Amennyiben egy partnerünknek több munkalap került kiállításra, akár egy vagy több munka kapcsán, amelyeket a munka elvégzésével egy számlán szeretnénk a partnernek átadni úgy ezt néhány kattintással végre tudjuk hajtani.

A Munkalapok menüben a sor végén található jelölőnégyzet segítsével tudjuk kiválasztani mely munkalapokat szeretnénk egy számlán összesíteni. 

Fontos!

Csak olyan munkalapok rögzíthetőek egy számlán, amelyek megrendelője azonos.

Ha kiválasztottuk a számlázni kívánt munkalapokat a Csoportos műveletek gomb megnyomásával a Tömeges számlázás opciót szükséges kiválasztani.

Ekkor a Kulcs-Üzlet átirányít minket az Új számla kiállító felületre, ahol a számlán szerepel a munkalapokon rögzített megrendelő és minden tétel, amely a munkalapok tétel szekciójában rögzítésre került. 

Itt még lehetőségünk van minden adaton változtatni. Akár a tételek megnevezésén, mennyiségén, árán, akár a fizetési módon, teljesítési dátumon vagy épp a megjegyzésen. Innentől már úgy működik a funkció, mint a hagyományos számla kiállítása.

A megjegyzések mezőbe alapértelmezetten felső megjegyzésként megjelenik a következő szöveg: "Ez a számla a XY, XX számú munkalapok alapján készült."

Ezután ha rendben találtuk véglegesíteni tudjuk a számlát. Amint a számla véglegesítése megtörtént a Munkalapok menüben a kijelölt munkalapok Számlázott státuszt kapnak.





Előfizetési adatok módosítása

Abban az esetben ha számlázási adatainkban módosítás történik (megváltozik cégünk székhelye, adószáma, neve, stb.), akkor eddig ügyfélszolgálatunk felé volt szükséges jelezni, akik módosították ezen adatok és a következő havi számla már az új számlázási adatokra kerül kiállításra,.

A verziókiadás által elérhetővé vált, hogy ha a Beállítások/Általános beállítások/Cégem adatai menüben módosítjuk a cégünk adatait azok automatikusan átadásra kerülnek cégünk számlázása felé és autoatikusan lefrissülnek a módosított adatok, így már nincs szükség külön jelezni ügyfélszolgálatunk részére a módosítást.

Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani