Regisztráció GYIK

Módosítva ekkor Mon, 07 Nov 2022 ekkor: 04:05 PM

TARTALOMJEGYZÉK


Milyen cégadatokat kell megadnom, ha egyéni vállalkozó vagyok?

Ilyenkor a Cég mezőbe a saját nevünket kell megadni, minden más adathoz pedig azt amit kér a mező. Amennyiben egyéni vállalkozók vagyunk az Egyéni vállalkozó jelölőt bepipálva a megadható cégadatoknál megjelenik az E.V. nyilvántartási szám mező is, ahol megadhatjuk nyilvántartási számunkat is.



Milyen eszközön érhető el a Kulcs-Üzlet?

A Kulcs-Üzlet egy böngésző alapú alkalmazás, használatához így internet elérés szükséges. Használatjuk számítógépen, táblagépen és telefonon egyaránt, legyen szó Windows, iOS vagy Android operációs rendszerről.

Ajánlott böngészők a zavartalan működés érdekében: Google Chrome, Mozilla Firefox

A program kizárólag böngészőn keresztül érhető el, külön telepítést nem igényel.


KATA-s vagyok, miket kell beállítanom?

Ha KATA-sok vagyunk, akkor a Beállítások/Fiók beállítások/Cégem adatai-n belül be kell pipálni a Kisadózó/KATA négyzetet. Ezáltal megjelenik egy KATA 2022 fül, ahol a KATA modult érhetjük el. Ezenkívül rákerül a számlára a kötelezően feltüntetendő Kisadózó felirat is.

A KATA modulnál megadhatjuk az azévi KATA kezdeti dátumát. Ha már úgy kezdtük az évet, hogy KATA-sok vagyunk, akkor alapértelmezetten a január 1. lesz beállítva.
Itt láthatjuk, hogy mennyi van még hátra a 18 milliós keretből, és hogy eddig mennyit számláztunk ki.

FONTOS! Az adózási szabályoknak megfelelően, ide csak azok a számlák kerülnek jóváírásra, amelyek ki lettek egyenlítve, ugyanis amíg nem érkezik meg a pénz, addig a számlán lévő összeg nem számít bele a KATA keretünkbe.

Ugyanitt hozzáadhatjuk a nem Kulcs-Üzlettel kiszámlázott számlák összegét is, így ezeket is beleszámíthatjuk a KATA keretünkbe.

Ha túlléptük a KATA keretünket, akkor a program azt is kiszámolja nekünk, hogy mennyi lesz az extra adó mértéke.

Amennyiben az előző évben is KATA adózók voltunk, az előző évi adatokat az Előző évi KATA letöltés funkcióval nyerhetjük ki excel formátumban.


Hasznosnak találta a cikket?

Nagyszerű!

Köszönjük visszajelzését

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk segíteni

Köszönjük visszajelzését

Tudassa velünk hogyan javíthatnák ezen a cikken!

Válasszon ki legalább egy okot

Visszajelzés elküldve

Köszönjük közreműködését és megpróbljuk a cikket kijavítani